Пчелини Якофови

Пчелини Якофови

Пчелини Якофови

Китното и красиво Средногорие с разнообразието си от дървета, храсти и билки е прекрасно място за всеки пчелин. Отдалечеността от големите градове и промишлените дейности предоставя отлична възможност за производство на екологично чисти пчелни продукти. Добива се мед от акация, липа, лавандула и горски билки.

Началото е поставено в края на 70-те години на XX век, когато Костадин Якофов започва да отглежда няколко пчелни семейства за лични нужди в китното Старозагорско селце Голям дол. Постепенно увеличава семействата до 100 броя. През 2012 години пчеларството става вече семейно занимание, когато едната от дъщерите му – Христина решава да продължи и запази дългогодишния труд и опит на баща си. На пчелина вече работят активно и двамата. В моменти на по-голямо натоварване се включват всички членове на семейството.

Стремежът ни да се развиваме, да предлагаме разнообразни видове мед ни накара да създадем и втори пчелин. В Тракийската низина, в землището на с. Царимир нашите трудолюбиви пчелички събират нектар от акация, детелина, овошки, магарешки бодил, слънчоглед и ливади.

Търсене на продукти

Вашата количка

Нямате артикули в количката.