Ферма Агрива

Кравеферма Агрива започва историята си преди цели 45 години, в китното градче Брезник – на около 55км. от София. От 15 години е частна собственост, превърната от собствениците й в един от лидерите по производство на сурово мляко на Балканите . Разполага с изцяло реновирани, както и новоизградени обори и съоражения, създадени по съвременни световни стандарти в млекодобива.
Производството на сурово мляко е водено от петте принципа за отглеждане на кравите:
– Генетика на стадото – във фермата се отглежда само един вид високопродуктивни млекодайни животни, порода черно шарени – Holstein . Генетиката на вида строго се спазва и контролира вече повече от 12 години , чрез Асоциация на Черно-шарените животни в България и ветеринарен доктор от Израел. Тази селекция води до много висока продуктивност – над 35 литра мляко за 24 часа.
– Хранене – фермата обработва около 2,500 декара наета земеделска земя . Произвежда за собствените си нужди – с пълен комплект земеделска техника от трактори и комбайни – житен и царевичен силаж, зърно, царевица и жито , сено и слама . Контролира запасяването и набавянето на нужното количество суровини за над 18 месеца напред. По време на целия процес, постоянно се следи за качеството и чистота на земеделската продукция , която се предава в млякото на по-късен етап. Правилно изготвено и богато на хранителни елементи меню, е основа за здраво и високопродуктивно стадо.
– Превенция –използване на пълна автоматика на доене , индивидуални чипове на всяко животно, следящи преживянето и процесите на хранене, като при най-малката индикация за нередност в състоянието на животното, то минава преглед. По този начин евентуални проблеми се прихващат на много ранен етап, за да няма опасност да навредят както на кравата, така и на млякото, което дава. Здравото животно е гаранция за здраво и чисто мляко, а смеем да твърдим, че хигиената на нашето мляко е една от най-високите на Балканите (соматити под 200.000 единици при норма 400.000 ЕС).
– Подбор и размножение на стадото – автоматизацията спомага за навременното оплождане и размножаване на стадото. Продължавайки оптималния цикъл на животното, т.е. постигане на най-висок постоянен, но безопасен млеконадой на годишна база.
– Обучение на работниците – във фермата работят 22 служителя. Работниците от всички звена на производството редовно минават през обучения от водещи световни ветеринарни специалисти. Посещават международни изложения в Германия, Италия , Израел, а работата спрямо последните световни практики . Всеки работник е напълно наясно с отглеждането и грижата за животно, и как безупречно да спазва протокола на работа .
* Работейки по тези основни правила , днес ние сме ферма с производство на изключително чисто мляко с масленост -3,8 -3,9 % , протеин – 3,20 -3,3 % , стадо от 245 дойни животни и дневен добив от средно 8700 литра.

* Фермата е приоритетен доставчик на сурово мляко на световния производител на млечни продукти Данон, отговаряйки на техните високи изисквания за хигиена.
* Достигайки най-високи стандарти в млекопроизводството, фермата инвестира в съвременно оборудване на малка мандра за производство на българско сирене и кашкавал, по стандартите на БДС, с етап на зреене 60 дни!!!
Използвайки чистото и прясно мляко на нашите животни, и спазвайки българския стандарт ние гарантираме, че Ви предлагаме един чист и здравословен продукт – без консерванти, овкусители и оцветители!!!
Ще продължим безупречно да спазваме стандартите за чистота и качество в производството на мляко, както го правим вече години наред, защото в крайна сметка го произвеждаме за нас и нашите деца!!!

    Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

    Търсене на продукти

    Вашата количка

    Нямате артикули в количката.