Производител Микрогийнс България

Боян и Георги са хората зад бранда Microgreens Bulgaria, който вече 5-та година се развива. Всичко започва отдавна, в САЩ, когато Боян все още живее там и се сблъсква със сериозни здравословни проблеми, които са свързани с недобро хранене. Връща се в България и започва да се интересува как може да помогне на организма си, да се справи и да оздравее по естествен път. Започва да чете и научава за микрорастенията (microgreens) и техния хранителен потенциал. Тъй като няма достъп до тях в България, започва да си ги отглежда сам. След време се убеждава в силата им и така се заражда желанието да осигури достъп до тази храна и за другите – ражда се Microgreens Bulgaria. От тогава постоянно опитва различни методи на отглеждане, развива знанията си основно чрез опит от чуждестранни негови колеги в областта, а базата в София се превръща в най-голямата в страната. Наскоро към него се присъединява и съмишленик – Георги, който е завършил Аграрен университет Пловдив и е също толкова отдаден на идеята за производство на чиста храна, богата на хранителни вещества.
Така започват съвместната си дейност и днес рамо до рамо се трудят, за да накарат нещата да се случват.

Боян е човекът в основата на дейността на фермата, фокусирана върху развитието на т. нар. „градско фермерство“ (urban farming) в базата в София. Основната му цел е отглеждането на чиста и наситена на хранителни вещества храна, която да достигне до възможно най-много хора – отглежда микрорастения (microgreens), които са изцяло чисти от химически препарати и, в някои случаи, до 40 пъти по-богати на хранителни вещества от вече порасналите растения.
Георги пък е този, който контролира процеса по производство на чисти и нетретирани зеленчуци и ядливи цветя, от видове, нетрадиционни за България. Това се случва в зеленчуковата градина в Нови Искър, разположена върху 4 дка площ и която заедно развиват през последните 2 години. Особено внимание отделят на почвата и микробиологичния живот в нея, за да гарантират качество, висока хранителна стойност и неповторим вкус на продукцията.
Всяко кътче от зеленчуковата градина и всяко стръкче микрорастение са докоснати от техните ръце с много любов, грижа и внимание, преди да достигнат до Вас! .

    Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

    Търсене на продукти

    Вашата количка

    Нямате артикули в количката.