Винарска изба Лозина

Семейна изба Лозина
Бутикова изба „Лозина“ е създадена през 2006г. Разположена е на 10км от гр. Плевен, в китното село Биволаре, заобиколено от езеро, река и приказни хълмове.

Философия
Нашата идеята е да създаваме висококачествени вина, както от традиционните за района сортове грозде, така и от утвърдени по-масови сортове. Опитваме се да съхраним старите винени традиции и да предадем любовта си във всяка бутилка. Отделяме специално внимание на гроздето като подбираме продукцията само от най-добрите лозя в околността. Лозята се берат на ръка в малки съдове, запазвайки по този начин всяко едно звънце в отлично състояние до преработването му.

Местност
Лозаро-винарския регион “Дунавска равнина”, от където е и гроздето за нашите вина, е най-големия по територия в България. Почвите, климата и валежите създават едни от най-благоприятните условия за лозовите масиви. Областта е с отлични условия за производство на качествени бели сухи тихи вина и пенливи вина по класическа технология. Червените сортове се характеризират с богат плодов аромат и много свеж вкус.

Оборудване
Избата разполага със съвременно технологично и лабораторно оборудване, отговарящи на всички европейски стандарти. Съдовете за съхранение и ферментация и бъчвите са на български, доказали се, производители.

    Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.

    Търсене на продукти

    Вашата количка

    Нямате артикули в количката.